TÄVLINGSVILLKOR


För tävlingar anordnade av SÖGDF

Att tänka på!

I seriespelet får vi en hel del frågor kring att byta rekommenderad speltid och vi behöver förtydliga vad som gäller: Om ett av lagen inte kan spela på den rekommenderade speltiden måste lagledaren ta kontakt med motståndarlaget i god tid och föreslå en annan speltid. Serieansvarig skall informeras om ändringen. Om det inte går att hitta någon annan speltid måste laget som behöver ändra speltid lämna wo för hela den omgången.  

Tävlingskommittén vill uppmana er som lagledare i seriespelet att gå genom matchreglerna (Regel 3 Tävlingen) med era spelare. Det är en del som skiljer mellan match- och slagspel så det kan löna sig att vara påläst.

 

Vi vill också understryka vad som gäller angående råd. (Regel 10 Förbereda för och att slå ett slag; Råd och hjälp; Caddies)

 

Under en fastställd rond får en spelare inte:

Ge råd till någon i tävlingen som spelar på banan med undantag för sin partner, eller
Be om råd från någon annan än sin partner eller någon av deras caddies.
 

I seriespelet spelas singel match och då har man ingen partner. Att vi spelar två olika matcher i samma boll betyder inte att man får ge eller fråga om råd från sin lagkamrat som spelar en annan match i samma boll. 

Den enda som får ge råd eller som spelaren får fråga om råd är enligt tävlingsbestämmelserna.

 

Den lagkapten som namngivits före lagets första start och som inte själv spelar får ge råd enligt anmärkning till Regel 8. En icke spelande lagkapten som agerar caddie får endast ge råd till den spelare hen går caddie till eller dennes partner i parspel. Lagkapten som inte agerar caddie tillhör inte en spelares sida när det gäller Regel 10.2. Lagkapten måste under fastställd rond bära namnskylt väl synlig. Icke spelande lagkapten får köra golfbil på banan. 

 

Plikten för att ge eller be om råd är i matchspel förlust av hålet.